更深入地了解我们

Business Controller Retail

Finance Utrecht Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

Als Business Controller Retail ben je de strategische business partner en adviseur van de Sales- en Marketing en het Management Team. Je rapporteert direct aan de Finance Director van Retail en hebt een cruciale rol in de kostprijsanalyses en het innovatieproces. Je hebt een zichtbare rol dus je weet wat er speelt in de Retail business en stuurt aan op het bereiken van de financiële doelstellingen. 

Als Business Controller Retail houd jij je bezig met:

  • Je bent financieel verantwoordelijk voor 2 grote P&L's: de P&L van de thee categorie waarbij je ook één van de key stakeholders van een Categorie Team bent én de P&L van een van de Sales teams;
  • Je hebt je eigen klantenportfolio en waar nodig zal je direct met klanten contact hebben om financieel gerelateerde zaken aangaande bijvoorbeeld de jaarlijkse onderhandelingen te bespreken;
  • Je bent verantwoordelijk voor de kostprijsanalyses en geeft risico's hiervan aan bij het Management Team; 
  • Je bewaakt het innovatieproces en verbetert dit proces waar kan; 
  • Je werkt actief samen met Marketing & Sales om zowel de financiële resultaten van JDE als van onze klanten te maximaliseren;
  • Je draagt bij aan de maandelijkse en jaarlijkse periode afsluiting en analyseert en rapporteert de categorie en klant resultaten en verklaart het verhaal achter de cijfers.

Waar kom je te werken?

Als Business Controller Retail werk je in het enthousiaste finance team binnen de Retail Business Unit. Het team bestaat uit 9 financials die graag willen leren (van elkaar). Zo zijn er maandelijkse sessies waarin best practices en leerervaringen worden gedeeld.

De Retail Business Unit is de Marketing & Salesorganisatie gericht op het supermarktkanaal, drogisterijen en online. Met merken als Douwe Egberts, Pickwick en Senseo zijn wij marktleider op het gebied van koffie en thee in Nederland. JDE Retail is een jonge organisatie waarin veel ruimte is voor ondernemerschap om je impact in je werk te kunnen vergroten.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Business Controller Retail zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

  • Je hebt een relevante WO opleiding met 3 tot 5 jaar werkervaring als Strategy Consultant of als Controller;
  • Je bent een sterke business partner die weet hoe je je stakeholders moet challengen en mee moet nemen in de financiële ontwikkelingen;
  • Je ben analytisch, accuraat en fact-based;
  • Je bent resultaatgericht en bent in staat om snel te schakelen;
  • Je hebt ervaring binnen, of affiniteit met FMCG/Retail en beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

  • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
  • 13e maand;
  • Aanvullend partnerverlof voor (aanstaande vaders);
  • Persoonlijk opleidingsbudget;
  • Korting op de producten van JDE.

 DIVERSITY STATEMENT: Samen zijn we JDE!

Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

 Enthousiast? Reageer nu!

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Jennifer Beeuwkes, Finance Director, en Joost Bakker, Talent Acquisition Specialist. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jennifer Beeuwkes, bereikbaar op 0611031534. Een online assessment en een Pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de procedure.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst

Beschrijving van JACOBS DOUWE EGBERTS

JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland. Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. Vandaag de dag creëren we kansen in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 koffie- en theemerken. Denk aan karaktervolle merken zoals Douwe Egberts, L’OR, Jacobs, Senseo, Pickwick en Moccona.

Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!